Monday, April 25, 2011

Cuti2 : Mari Memasak

I g0t msg from my deary Chef Siti, katanya m0ga cuti saya bemanfaat. Yup2, mmg bermanfaat pun, alhamdulillah. Shafa amik short sem,so cuti tak lama la,3 minggu je (lama jugak sebenarnya, tapi tak lama sgt berbanding kome yang cuti 5 bulan..hee.). Cuti2 ni selain mengisi masa dengan buku2 yang tercinta, shafa juga mengasah bakat memasak ye..and the new recipe yang shafa dah boleh masak sekarang is..Ikan Siakap swEEt s0ur..nyam2..


..Menyelerakan.. 


 .. delicious..

Macam mana ? Nampak sedap kan2 ?
Belum cuba try test lagi..hee..

Thanx to my umi c0z layan jer anaknya ni tyme masak..
Banyak betul tanya ..huu. maklumla,saya budak baru belajar :p

Tyme masak suka tanya umi...
Banyak mana nak letak umi?
Banyak ni ke? (sambil tunjuk kat umi)
Cukup ke umi? Tak banyak ke ni?
umi,ala..dah tersilap masuk..
..
...
...
dan banyak lagi soalnya..


Umi jawab..
letak je...
ikut suka la..
campak2 je bape banyak..sesedap rasa..
xpe..kita buat dye,bukan dye buat kita..
asal ada rasa..
...
..
statement terbaik umi ( k0jo sonang yo masak ni ha..)

Aduhai,umi ajar cam saya ni dah pro masak je kan..
tp,at last,ikut stail umi men 'campak2'..menjadi jer..huu..

Hmm,cuti lagi 2 minggu,banyak boleh belajar ni..
Silap2 boleh buka restoran terus..(berangan jer)

Ok,bagaimana pula cuti anda?
M0ga2 cuti anda juga bermanfaat ye.
take care sume.






9 comments:

FasiHaH SupiaN said...

hehehehe bagus shafa...boleh kawin da nie....hehehe

Anonymous said...

;)

Anonymous said...

mcm sdap je..nk rse..nk rse..

shaiefa said...

@ cik seha : ala..bese2 jeka seha..hee. huhu..ameen..harusla :P

@ anynomous 1 : (^_^)

@ anynomous 2 : jemput2..rasa la.. :)

cibow said...

haih,bila nak kawin pulak ni.hehe

MAB said...

Shafa, nape tak letak sekali resepi kat situ, boleh terus kitorang try..wuu. nk tau gak resepi org nogori ni ha...

Anonymous said...

cecite..cecite..pe resepi nye??

shaiefa said...

@ cibow : make dua 4 me..hehe.

@MAB n anonymous : insyaAllah,later on, i will :)

nurazahfathirah said...

huhu saya pun campaks saja!