Wednesday, June 9, 2010

~ Bahasa KebesaranMU ~Dan Dia-lah Tuhan yang membentangkan bumi dan menjadikan gunung-gunung dan sungai-sungai padanya. Dan menjadikan padanya semua buah-buahan berpasang-pasangan .Allah menutupkan malam kepada siang. Sesungguhnya pada yang demikian itu terdapat tanda-tanda (kebesaran Allah) bagi kaum yang memikirkan. ( Ar’Rad 13:3 )

Terasa sungguh segar pagi ini tatkala menikmati nikmat dari yang yang Maha Esa. Mengurniakan daku satu hari lagi, untuk terus beribadah dan berjalan di atas bumiNYA yang luas ini.  Kicauan burung di luar jendela bagaikan jam l0ceng, memanggil-mangil, dan menyeru 'bangunlah wahai sekalian manusia, tunaikanlah tangunngjawabmu sebagai khalifahNYA'
Jendela bilik dikuak bagi merasakan sedikit udara segar dan menikmati permandangan pagi hari  di bumi uia ini takala mentari belum lagi menyinar. Ya Allah,hebat sunnguh ciptaan MU,angin yang begitu halus tidak mampu dilihat dengan mata kasar mampu memberi tamparan yang penuh dengan kesegaran. inilah bahasa kebesaranMU.

Bangunlah.. Lihatlah.. Renungilah.. Bahasa Kebesaran Tuhan MU.No comments: